luni, 31 ianuarie 2011

Invitație la experiment cu fețe și voci

Azi o chestie serioasă: te invit să participi la un experiment ştiinţific online de aproximativ 10 minute în care să apreciezi cât de atractive sunt diferite feţe şi voci.


Mă interesează în primul rând felul în care aceste elemente contribuie la formarea unei impresii despre atractivitatea unei persoane. Cuplurile se constituie de obicei pe baza unor criterii precum compatibilitatea psihologică (personalitatea, caracterul), preocupările şi interesele comune. Dar prima impresie este dată de obicei de felul cum arată şi vorbeşte acea persoană.

În acest experiment măsurăm modul în care informaţiile vizuale (faţă) şi cele auditive (voce) contribuie la formarea primei impresii despre o persoană. Pentru această te rugăm să evaluezi atractivitatea unor tineri folosind informaţii vizuale şi auditive.

Pentru experimentul cu fețe și voci de femei apasă aici.

Pentru experimentul cu feţe şi voci de bărbaţi apasă aici.

În primul rând accesează linkul pentru stimulii de sex opus. Dar poţi face şi experimentul cu stimuli de acelaşi sex! În acest caz apreciază atractivitatea acelui individ faţă de un posibil partener.

Participarea este anonimă, sistemul nu permite legarea răspunsurilor tale de identitatea ta. Acest experiment este desfăşurat în cadrul Facultăţii de Biologie, Universitatea din Bucureşti în cadrul programului meu doctoral.

Mulţumesc!

Niciun comentariu: